Tänne on koottu vierailupaikkojen usein esittämiä kysymyksiä. Voit jättää myös oman kysymyksesi. HUOM! Ei vierailupyyntöjä tänne, vaan ota suoraan yhteyttä sähköpostitse alueesi kaverikoiraryhmään!

Millaisia koiria on kaverikoiratoiminnassa?

Kaverikoiratoiminta on avointa kaikille toimintaan sopiville koirille, jotka täyttävät tietyt ikä- ym. reunaehdot. Kaverikoirat voivat siis olla rotukoiria tai sekarotuisia, kotikoiria tai aktiivisia harrastuskoiria, isoja tai pieniä. Tärkeintä on koiran luonne ja koirat testataan ennenkuin ne pääsevät mukaan toimintaan.

Voinko tilata koiran vierailemaan läheiseni luona?

Kaverikoirat eivät vieraile yksittäisten henkilöiden luona. Sen sijaan, jos läheisesi asuu laitoksessa, esim. vanhainkodissa, voit hoitohenkilökunnalle kertoa kaverikoiratoiminnasta ja he voivat pyytää koirakoita vierailemaan laitoksessa.

Kuinka usein vierailuja on?

Kaverikoirat voi pyytää yksittäiseen tapahtumaan, tai vakiovieraiksi. Vakiovierailukohteissa vieraillaan säännöllisesti ennalta sovittuina ajankohtina, yleensä kerran tai kaksi kertaa kuukaudessa. Yksittäiseen tapahtumaan koiria halutessaan kannattaa hyvissä ajoin kysellä, mielellään vähintään kuukauden varoajalla.

Paljonko vierailut maksavat?

Kaverikoiratoiminta on pyyteetöntä vapaaehtoistyötä. Vierailut eivät maksa mitään vierailukohteelle ja koirakoilla ei ole lupaa ottaa rahaa vastaan vierailuista. Koirakot eivät saa myöskään minkäänlaista rahallista korvausta vierailuista.

Miten vierailuihin tulisi valmistautua?

Lukekaa ohjeet vierailuja varten ja varmistakaa, että jokaisella osastolla tiedetään niistä. Kysykää myös kaverikoiratoiminnasta yhteydessä olleeltanne hekilöltä mahdollisia lisäohjeita.