• Toivoisimme, että asukkaat, jotka haluavat koiria tervehtiä, olisi kerätty yhteiseen oleskelutilaan tai vastaavaan vierailun ajaksi. Toivoisimme myös, että hoitajia olisi paikalla vierailujen aikana ohjeistamassa ja opastamassa koiranohjaajia mahdollisten erikoistapausten kohdalla. Koiranohjaajat ovat tavallisia maallikkoja, eivät hoitohenkilökuntaa, joten he eivät välttämättä osaa tulkita esim. vahvasti dementoituneen asukkaan viestejä.

 

  • Jos joku tiedetty koirarakas asukas, joka sattuu olemaan vierailupäivänä niin huonossa kunnossa, ettei pääse pedistä, häntä voidaan mennä huoneeseen tervehtimään, mutta VAIN hoitajan opastuksella ja hoitajan tulee olla KOKO AJAN paikalla.

 

  • Koirille ei saa antaa vierailun aikana makupaloja. Koirilla on nykyään allergioita, ja jotkut koirat ovat turhan persoja herkuille, alkavat kyttäämään niitä tai tulevat niistä mustasukkaisiksi. Osa ihmisten ruuista on vaarallisia koirille (esim. suklaa ja rusinat). Vettä voi tarjota koirakoille, jos vierailupaikka haluaa ja koirat sitä tuntuvat tarvitsevan.

 

  • Jos palvelutalossa on joitain muita lemmikkejä, esim. kissoja, toivoisimme niiden olevan muissa tiloissa vierailujen ajan. Kaikki koiramme eivät ole tottuneet muihin lemmikkeihin ja myös ohjaajilla voi olla allergioita. Näissä tapauksissa myös mahdollisesti lattialla olevat kissan ruokakipot ja muut syötävät tulisi kerätä pois vierailujen ajaksi.

 

  • Kaverikoiravierailujen sujumisesta voi mieluusti antaa palautetta, joko vierailulla oleville koirakoille tai vierailukohteenne yhteyshenkilölle.

 

  • Myös asukkaille on hyvä kertoa, että koirat tulevat paijattavaksi ja silitettäväksi palvelutaloon, eikä niille tule tarjota mitään ruokaa. Silitykset ja rapsutukset riittävät varsin hyvin palkaksi vierailusta!